Richtlijnen voor ouders

Ouders hoeven niet langer zelf na te denken, laat staan naar de juiste woorden te zoeken, om over de steinerschool te spreken.

Er wordt hen namelijk niet alleen tekst ter beschikking gesteld om de soms moeilijke klus te klaren om iets over het onderwijs van hun kind te vertellen, maar ook inspiratie en ondersteuning. En niet vergeten: dit gebeurt met enthousiasme!

Lezing door Jan Alfrink.

Soms wil je aan ’de buitenwereld’ uitleggen waarom je voor je kinderen voor een vrijeschool hebt gekozen. Maar dat is nog best lastig! In deze lezing verschaft Jan Alfrink tekst, ondersteuning en inspiratie voor deze klus. Zodat je met enthousiasme duidelijk kunt maken waarom het vrijeschoolonderwijs van Basisschool De Ridderslag zo bij jullie past.

Jan Alfrink richtte de Vrije School Zwolle op. Hij was op meerdere locaties vrijeschoolleraar en gastdocent aan de Vrije Pedagogische Academie (nu Helicon). Behalve eigenaar van Pedagogisch adviesbureau Tsjai is Jan verhalenverteller, oprichter van de Academie voor Ouders en freelance werkzaam voor de Begeleidingsdienst voor vrijescholen…

Kortom: hij weet waar hij het over heeft!

Bron: Antrovista

Gerelateerde artikels:

Ouderparticipatie

De steinerschool informeert

Informatierecht

Praten tegen een ‘steiner’ muur

Indoctrinatie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author: Ramon De Jonghe

2 thoughts on “Richtlijnen voor ouders

  1. Beste mensen,

    het lijkt me beter om op je ervaringen af te gaan, niet op verdachtmakingen. Dat dit een zeer eenzijdige site is ziet toch ieder kind. Moet je eens kijken hoe alles hier zo opgezet is dat vooral het negatieve belicht wordt. Dat is echt niet moeilijk.
    Dat niet alles even goed gaat in de Steinerscholen, is niet anders als in andere scholen. Alleen zijn de verwachtingen van de ouders vaak zeer hoog. Als het dan verkeerd gaat, kan dit zeer gemakkelijk in het tegendeel omslaan. Dat is volgens mij bij Ramon gebeurt. Als ik lees wat hij allemaal gedaan heeft, was die ook zeer enthousiast in het begin. Waarschijnlijk heeft hij wat pech gehad met de school. Ik wil zijn negatieve ervaringen niet wegpraten.
    En wat doet hij nu? Alles zwart maken. Daarvoor zit hij uren en dagen achter zijn computer. Wat voor een voorbeeld ben je dan voor je eigen kinderen als die weten dat je de dagen op die manier vult als ouder. Moeten die zich daaraan optrekken? Ik heb daar een beetje medelijden mee.
    Mensen, laat je niet misleiden. Maar veel van wat hier allemaal beweerd wordt is de reinste onzin . Je moet deze website goed bestuderen en daarbij letten hoe Ramon te werk gaat. Het kind wordt gewoon met het badwater weggegooid. Wat de meeste Steinerscholen zijn werkelijk goede scholen. Dat sommige niet voldoende vernieuwen klopt wel vind ik. Maar als je dat vergelijkt met honderden mastodonten van scholen waar je kind gewoon fijngemalen en tot een leerapparaat gemaakt wordt, dan zijn de Steinerscholen, over de ganse lijn genomen, 100 keer meer vernieuwend. Nergens wordt de individualiteit van het kind zo ernstig genomen. Hun doel is om vrije mensen in de wereld te zetten. Vrij is niet altijd aangepast, dat klopt. Het is maar de vraag wat je wil.
    Nadelen zullen er zeker ook zijn. De Steinerscholen zijn zeker niet geschikt voor ieder type van kind. Maar de kinderen voelen het zelf meestal wel aan of dit iets is voor hun.
    Ik heb er zelf geen belang bij om dit te schrijven. Maar sommige dingen kan ik zo niet laten staan.

    Aja

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *